Biografie
Jannie van Oort

Jannie gebruikt bij het schilderen met olieverf voornamenlijk de nat-in-nat techniek. Door het aanbrengen van vele dunne laagjes meestal transparante olieverf wordt het uiteindelijke, vaak kleurrijke, resultaat bereikt. Zij maakt ook tekeningen met pastelkrijt en soms grafietstift.
Zij laat zich inspireren door de natuur en gebruikt voornamelijk bloemen en bloemvormen voor haar onderwerpen. Als er een bepaalde bloem of bloemvorm is gevonden, die op dat moment aanspreekt, dan ontstaan de tekeningen en schilderijen veelal vanuit een intuitieve gedachtegang, die ook bepalend is voor de vormgeving en het kleurgebruik.

Het schilderij of de tekening dicteert zich als het ware vanzelf. Uit de ene vorm of kleur vloeit vaak de volgende voort. Niets staat vooraf vast. Veel van haar werken hebben hierdoor een meditatieve uitstraling, waarbij de toeschouwer zijn eigen gedachten en gevoel kan ontwikkelen.
Jannie van Oort (1959) is autodidact en heeft in de loop der jaren in haar werk een eigen herkenbare stijl ontwikkeld. In 1997 heeft zij het schilderen en tekenen weer opgepakt. Sinds 2000 exposeert zij regelmatig. Ook maakt zij werk in opdracht.